Hoppa till innehåll

Glutenfria Pumpamuffins

      Har ni börjat baka med pumpa ännu? Vi är mitt i pumpasäsongen och hösten – och jag älskar det! Pumpa gör bakverk saftiga och har en mild och mjuk smak som passar.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Glutenfria Pumpamuffins - Baka Sockerfritt
 
 
 
Har ni börjat baka med pumpa ännu? Vi är mitt i pumpasäsongen och hösten – och jag älskar det! Pumpa gör bakverk saftiga och har en mild och mjuk smak som passar fint med många kryddor. Här använder jag butternutpumpa med kanel i ett gäng höstiga muffins. Varje muffins har jag dessutom toppat med vispad grädde (men det går utmärkt att bara ha muffinsen som dom är).
 
Butternutpumpan har jag hackat i bitar och sjudit med grädde för att därefter mixa till en slät konsistens. Det gör att den blir helt slät och får en extra mjuk smak. 
 
 

Glutenfria Pumpamuffins - Baka Sockerfritt
 
 

Pumpamuffins – 5 till 6 stycken

100 gram butternutpumpa, hackade i mindre bitar
2 ägg
1 1/3 dl mandelmjöl
1 dl vispgrädde
3 msk kokosmjöl
2 – 3 msk sockerersättning
1 ½ msk pofiber
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Skär butternutpumpa i bitar och sjud tillsammans med 1 dl vispgrädde i en kastrull tills bitarna mjuknat (ca 10 minuter). Låt svalna. Knäck i två ägg och mixa slätt med stavmixer. Blanda därefter mer resterande ingredienser och fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna och toppa eventuellt med vispad grädde och riven choklad.

 
 

Glutenfria Pumpamuffins - Baka Sockerfritt