Glutenfria Saffranspannkakor
Ett tips om ni vill lyxa till era pannkakor – smaksätt smeten med Läs mer


Ett tips om ni vill lyxa till era pannkakor – smaksätt smeten med saffran! Ett enkelt sätt att julifiera det hela lite. Det fungerar såklart på vilka pannkakor som helst, men här nedan kan ni kika in ett recept på specefikt tjocka små saffranspannkakor.
Jag tycker det är lika bra att börja använda julkryddor tidigt. Efter halloween är det enligt mig bara att gå all in! Så tråkigt att bara få baka med saffran och pepparkakskryddor etc under tre veckor om man nu ska hålla på det till december!
Saffranspannkakorna kan serveras med bland annat grädde, goda bär (blåbär tycker jag är helt ljuvligt ihop med saffran), fibersirap (honey/gold) eller sylt utan tillsatt socker.

Saffranspannkakor – 5 små pannkakor
2 ägg
½ dl mandelmjöl
2 msk grädde
1 msk kokosmjöl
2 tsk fiberhusk
½ tsk bakpulver
1/4-1/3 krm saffran
ev. någon tsk honung/fibersirap gold
Mixa samman alla ingredienser till en slät konsistens. Lägg en klick smör i en stekpanna (eller gärna två), och grädda små pannkakor/plättar. Vänd när de börjat bli stabila. Grädda gärna två-tre stycken i varje stekpanna. Serveras exempelvis med grädde och bär och valfri sötning.

