Glutenfria Saffranspannkakor
Jag bakar alltid saffranspannkakor till bloggen varje julsäsong – det är liksom för gott att låta bli och för att inte visa! Jag har gjort massor av olika.. Läs mer


Jag bakar alltid saffranspannkakor till bloggen varje julsäsong – det är liksom för gott att låta bli och för att inte visa! Jag har gjort massor av olika recept – men denna gång visar jag ett som jag har gjort tidigare. Pannkakorna är i American pancake-style, det vill säga tjocka och lite fluffiga. Mumsigt värre! Exempel på serveringstillbehör är grädde, goda bär, fibersirap (honey/gold), sylt utan tillsatt socker och fibersirap/något liknande.

Saffranspannkakor – 5 små pannkakor
2 ägg
½ dl mandelmjöl
2 msk grädde
1 msk kokosmjöl
2 tsk fiberhusk
½ tsk bakpulver
1/4-1/3 krm saffran
ev. någon tsk honung/fibersirap gold
Mixa samman alla ingredienser till en slät konsistens. Lägg en klick smör i en stekpanna (eller gärna två), och grädda små pannkakor/plättar. Vänd när de börjat bli stabila. Grädda gärna två-tre stycken i varje stekpanna. Serveras exempelvis med grädde och bär och valfri sötning.

