Hoppa till innehåll

Gräddglass med lakrits

      I sommarvärmen måste jag såklart tipsa om att göra hemmagjord glass. Så härligt och gott för att svalka sig. Det ni ser här är min krämiga lakritsglass! Och den som.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Gräddglass med lakrits - Baka Sockerfritt
 
 
 
I sommarvärmen måste jag såklart tipsa om att göra hemmagjord glass. Så härligt och gott för att svalka sig. Det ni ser här är min krämiga lakritsglass! Och den som vill gör även en kompletterande hallonsås genom att koka upp frysta hallon med sockerersättning att servera till. Det hela blir ljuvligt! Och till och med god även om man inte är så förtjust i lakrits!
 
Ta det mängd lakritspulver som du själv tycker passar. Själv tog jag den mindre mängden på ca 1 tsk, för att få en mild smak. 
 
När jag gjorde receptet använde jag glassmaskin (min var så pass liten att jag behövde göra i två omgångar) och jag tycker att det blir godast och krämigast så.
 
 
Gräddglass med lakrits - Baka Sockerfritt

 
 

Gräddglass med lakrits – 4 kulor

2 äggulor
50 gram smör
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk sockerersättning
1-2 tsk lakritspulver

Smält smöret. Blanda äggula tillsammans med sockerersättning med elvisp. Tillsätt grädde och vispa tills det blir lite fluffigt i konsistensen. Tillsätt därefter även smör, mjölk och lakritspulver. Häll smeten i en eller två glassmaskiner och fortsätt enligt glassmaskinens anvisningar. Lägg därefter gärna glassen i frysen för att hårdna. Ska glassen ätas senare är det bra att ta fram glassen en stund innan servering, då den blir hård i frysen.

 
 
Gräddglass med lakrits - Baka Sockerfritt