Hoppa till innehåll

Hälsosamt Fröknäcke

      Ett perfekt, gott och glutenfritt tips som passar till både kex till ostar och som frukostsmörgås är fröknäcke! Nu var det ärligt talat ett tag sedan jag gjorde just.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Hälsosamt Fröknäcke - Baka Sockerfritt
 
 
 

Ett perfekt, gott och glutenfritt tips som passar till både kex till ostar och som frukostsmörgås är fröknäcke! Nu var det ärligt talat ett tag sedan jag gjorde just fröknäcke och därför vill jag tipsa både mig sälv och er om detta fantastiskt hälsosamma och goda typ av bröd.

Att svänga ihop en plåt med fröknäcke är riktigt lätt. Det jobbiga kanske är att vänta på att fröna ska blötläggas klart! Jag låter helt enkelt min fröblandning till knäcket blötläggas över natten.

 

Hälsosamt Fröknäcke - Baka Sockerfritt

Fröknäcke – ca 1 plåt 

1 äggvita
1 1/4 dl hett vatten
½ dl pumpafrön
½ dl solrosfrön
2 msk chiafrön
2 msk sesamfrön
1½ msk pofiber
1 msk olja
1 ½ krm salt

Blanda alla torra ingredienser. Rör ner äggvita och olja. Rör till sist ner det heta vattnet. Låt röran stå i ca 6 timmar (eller längre såsomöver natten).

Värm ugnen till 150 grader. Bred massan på en plåt med bakplåtspapper (blir lite mindre än en hel plåt). Grädda knäcket i 30 minuter, men ta en gång under tiden ut det, skär i bitar och vänd på det. Dra ner värmen till 100 grader och grädda ytterligare i ca 30 minuter (eller till knäcket blir torrt). Titta till knäcket då och då för att se till att det inte bränns (öppna i så fall luckan och låt värmen falla).

 

 

Hälsosamt Fröknäcke - Baka Sockerfritt