Hoppa till innehåll
Open navigation

Hälsosamma kokostoppar

Kokostoppar är naturligt glutenfria och är en underbart god kaka! Jag tycker dessutom att kokostoppar passar just till påsk, håller ni inte med? Det är ju inte så långt tid dit, menar jag!.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Kokostoppar är naturligt glutenfria och är en underbart god kaka! Jag tycker dessutom att kokostoppar passar just till påsk, håller ni inte med? Det är ju inte så långt tid dit, menar jag! Dessa mumsiga kokostoppar är smaksatta med kanel och doppade i choklad. 

 
Vad gör ni denna lördag? Själv ska jag spendera förmiddagen med att fika med en vän, vilket jag har sett fram emot. Eftermiddagen kommer istället att bestå utav att baka raw chokladbollar till en leverans, handla mat och jobba lite med företaget.
 
 
Hälsosamma kokostoppar - Baka Sockerfritt
 

Kokostoppar med kanel
 – 10 små 

20 gram smör
1 ägg
1 3/4 dl riven kokos
drygt 1 msk sötströ
1 ½ krm kanel
1 krm vaniljpulver

Dekoration: 40 gram choklad, utan tillsatt socker (går att utesluta)

Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret. Blanda alla ingredienser noga. Forma toppar utav kokostoppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter (se till så att de inte blir brända). Låt svalna. Om önskas smälts choklad som botten doppas i. Låt stelna (jag låter då topparna stelna på sidan). 

Hälsosamma kokostoppar - Baka Sockerfritt