Hoppa till innehåll

Hälsosamt fröbröd

Nu när jag är föräldraledig från mitt heltidsjobb, så brukar jag de dagar jag inte äter frukost ute, inta min frukost vid datorn med lite företagsjobb. Jag kan här förtydliga att jag inte.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Nu när jag är föräldraledig från mitt heltidsjobb, så brukar jag de dagar jag inte äter frukost ute, inta min frukost vid datorn med lite företagsjobb. Jag kan här förtydliga att jag inte kommer att ta hel föräldrapenning och alltså “får” jobba (från och med denna vecka tar jag föräldrapenning, då jag förra veckan hade tagit “semester”). Under de senaste dagarna har jag till frukost mumsat på mitt hälsosamma fröbröd med smör och ost på, samt en kopp hallonbladste. Fröbrödet är så gott och något jag kommer göra många gånger framöver. Det måste vara en ultimat frukost, med mycket näring och bra energi. Jag kan tänka mig att det är välbehövligt med en bebis (och sömnbrist).

 
Senare idag kommer en riktigt bra tävling upp med massor utav produkter jag älskar. Missa inte det!
 
 
Hälsosamt fröbröd - Baka Sockerfritt
 
 
Fröbröd 
 
2 ägg 
1 msk olja
1 msk vatten
30 gram sötmandlar
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön 
½ dl sesamfrön
2 msk riven kokos
2 msk linfrön 
2 tsk fiberhusk
2 krm salt 
ev. 2 stycken torkade fikon (eller motsvarande russin) i mindre bitar
 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mandlar och ägg i en bunke och mixa noga med stavmixer. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl med sked. Smörj en lite brödform (ca 7X16 cm) med smör och bröa med exempelvis nötmjöl (alternativt klä med aluminiumfolie) och fördela i brödsmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
 
 
Hälsosamt fröbröd - Baka Sockerfritt