Hoppa till innehåll
Open navigation

Hälsosamt fröbröd

Jag tycker själv att jag gör bröd alldeles för sällan, och jag har även fått bra tips från er att just dela med mig utav mer brödrecept. Så det kommer jag att göra! Här har ju utgått.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag tycker själv att jag gör bröd alldeles för sällan, och jag har även fått bra tips från er att just dela med mig utav mer brödrecept. Så det kommer jag att göra! Här har ju utgått från ett befintligt recept, som heter “Fröbröd“, men ändrade något litet i receptet. Se nedan hur jag gjorde!

 
När jag gör bröd använder jag mig utav en liten brödform (köpt på Spisa för 99 kronor), vilken passar perfekt för ett litet hushåll! Dessutom är de bröd jag gör mer energirika och mer mättande än vanlig bröd, vilket gör att de räcker längre (och en mindre form därmed är passande). Detta nedanstående fröbröd är ett lchf-bröd, gjort på ägg, sötmandlar (jag använder hela sötmandlar, men det går bra att använda mandelmjöl efter tycker och smak) och massor av goda och hälsosamma fröer. Ett riktigt nyttobröd med andra ord! Som tur är, är det dessutom riktigt enkelt att göra, och bakar sig nästan själv. Om du vill smaksätter du brödet med kryddor såsom brödkryddor.
 
 
Hälsosamt fröbröd - Baka Sockerfritt
 

Fröbröd  – 1 liten brödform

2 ägg
1 msk olja 
30 gram sötmandlar
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
½ dl sesamfrön
2 msk linfrön
1 msk chiafrön
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
ca 2 krm salt
ev. russin/torkade fikon i mindre bitar

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mandlar och ägg i en bunke och mixa med stavmixer. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl med sked. Smörj en lite brödform (ca 7X16 cm) med smör och bröa med exempelvis nötmjöl och fördela ner brödsmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

 

Hälsosamt fröbröd - Baka Sockerfritt