Havrebollar
Detta är en hälsosam variant på havrebollar! De är perfekta som mellanmål eller till fikat (om man tål kolhydrater vill säga)!

20 minuter
Portioner: 10 havrebollar
Ingredienser
- 30 gram rumsvarmt smör
- 1 dl havregryn
- ½ dl riven kokos
- ½ dl mjölk
- ca 2 ½ msk sötströ
- 1 ½ msk pofiber
- 1 msk kaffe
- 1 ½ tsk kakao
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Lägg alla torra ingredienser i en bunke (med höga kanter så allt inte skvätter). Lägg i bitar av rumsvarmt smör och rör ut smöret med en sked (eventuellt med händerna)
- Tillsätt mjölk och kaffe och vispa ett par minuter med elvisp tills allt blir en krämig smet. Ställ eventuellt smeten i kylen i ungefär 10 minuter för att få den att stelna en aning.
- Gör bollar av smeten och rulla i riven kokos. Förvara i kylskåp. Ta gärna ut havrebollarna en stund innan servering så att de blir lite mjuka.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!