Hoppa till innehåll

Hemmagjord nutella á la Baka Sockerfritt

Jag har alltid gjort min egen variant på hemmagjorda nutella (<— länk) på ett visst sätt med hela Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har alltid gjort min egen variant på hemmagjorda nutella (<— länk) på ett visst sätt med hela hasselnötter och kakao, men testade nu på ett annat! Det är extra lättgjort och kräver bara två (2!) ingredienser. Smidigt, eller hur? Jag blandar helt enkelt hasselnötsmjöl och mörk choklad (gärna med en stavmixer, men går även bra utan). Min hemmagjorda nutella är lösare i konsistensen när den är rumstepererad eller varm, men blir hård i kyla. Jag förvarar min burk med hälsosam nutella i kylen, men tar fram den (eller en del utav den) och värmer/låter stå i rumstemperatur innan servering!
 
Något att göra och lyxa till det med på söndagskvällen?
 
 
 
Hemmagjord nutella á la Baka Sockerfritt - Baka Sockerfritt
 
 

Nutella med hasselnötsmjöl – 1 burk

150 gram mörk choklad, gärna utan tillsatt socker
2 ½ dl hasselnötsmjöl

Smält chokladen försiktigt. Rör ner hasselnötsmjöl och mixa gärna därefter med en stavmixer. Förvara i en lufttät burk i kylskåp.

 
  
Hemmagjord nutella á la Baka Sockerfritt - Baka Sockerfritt
 
Hemmagjord nutella á la Baka Sockerfritt - Baka Sockerfritt