Honungskaka med banan
En banankaka enbart sötad med banan (de ska vara mogen), samt agavesirap eller honung (söta efter smak). Kakan ganska lätt energimässigt, då den inte innehåller något extra tillsatt fett såsom olja eller smör. Men vill man, så tillsätts det givetvis! Kakan blev härligt saftig med en mild smak av banan och kanel.

30 minuter
Portioner: 2 -3 portioner
Ingredienser
- 1 stor mogen banan ca 140 gram
- 1 ägg
- ½ dl mandelmjöl
- 1 msk pofiber
- 1 ½ msk kokosmjöl
- 1 msk flytande honung/agavesirap
- 1 krm vaniljpulver
- 1 krm kanel
- ½ tsk bakpulver
- 10 gram hackade nötter (pecan-
- eller valnötter)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Lägg banan och ägg i en bunke och mixa med stavmixer.
- Tillsätt övriga ingredienser och rör om (söta efter smak)
- Smörj och bröa en 12-cm springform och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!