Hoppa till innehåll

Ischoklad

      Så här dagen före självaste julafton vill jag komma med något superlättgjort som inte tar många minuter att svänga ihop, för jag gissar att många av er därute har.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Ischoklad - Baka Sockerfritt
 

   

Så här dagen före självaste julafton vill jag komma med något superlättgjort som inte tar många minuter att svänga ihop, för jag gissar att många av er därute har ganska fullt upp som det är ändå? Jag pratar om ischoklad! Och då såklart inte med det härdade kokosfettet (det i silverpaket, ni vet), utan med kokosolja. Vilken sorts kokosolja väljer man själv – det finns antingen den “vanliga” eller den som är utan smak (då är det inte längre kallpressad dock). I detta recept har kokosolja en stor del, så personligen väljer jag faktiskt en smakneutral.

Jag passar på att önska en GOD JUL till er alla kära bloggläsare! Hoppas ni får en väldigt mysig och härlig julafton oavsett vad ni tar er för och om ni väljer att fira eller inte. Själv ska jag fira första delen av dagen hemma hos oss med lite mysig frukost och lunch, och därefter går vi över till min syster som bor några stationer bredvid oss för ett alltid lika mysig julmiddag! 

 
 

Ischoklad - Baka Sockerfritt

 

 
Ischoklad – ca 20 stycken

80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
40 gram kokosolja (gärna en smakneutral)

Smält choklad i bitar tillsammans med kokosoljan. Rör till en slät konsistens. Fördela massan i små aluminiumformar för ischoklad och stelna helt. Förvara i kyl.

 

 

Ischoklad - Baka Sockerfritt