Hoppa till innehåll

Jordgubbsglass på pinne

I förra veckan var det minst sagt strålande väder (i alla fall i Stockholm). Trist att det inte ser fullt lika strålande ut nu… Hur som helst har jag köpt hem en pinnglassform (Lagerhaus,.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

I förra veckan var det minst sagt strålande väder (i alla fall i Stockholm). Trist att det inte ser fullt lika strålande ut nu… Hur som helst har jag köpt hem en pinnglassform (Lagerhaus, 149 kr) och börjat göra en massa glass! Hur enkelt, fräscht och somrigt som helst. Väldigt lätt att göra hälsosamt dessutom.

I detta inlägg visar jag en pinnglass med jordgubbssmak med banan och tjock yoghurt som bas (turkisk/grekisk, 10 %). Jag valde att även ha med lite blåbär (hela) i vare pinnglass, men det gör man som man vill! Jag och Vincent tyckte dessa jordgubbsglassar var mycket goda, och att Vincent äter upp är ett myyyycket gott betyg. 
 

Tips: För att lossa glassarna ut formen, värmde jag de en stund i varmt vatten (se till så att inget vatten når själva glassen).
 
 
 
Jordgubbsglass på pinne - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Jordgubbsglass på pinne – 8 pinnglassar

2 bananer
300 gram jordgubbar
2 dl tjock yoghurt 10 %
1 msk honung (eller annan sötning)
ev. blåbär

Mixa samman alla ingredienser med en mixer (ej blåbär). Fördela i pinnglassformar och rör eventuellt ner lite blåbär. Frys.

 
 
 
 
Jordgubbsglass på pinne - Baka Sockerfritt
 
Jordgubbsglass på pinne - Baka Sockerfritt
 
Jordgubbsglass på pinne - Baka Sockerfritt
 
Jordgubbsglass på pinne - Baka Sockerfritt