Hoppa till innehåll

Julgodis – Marsipanbröd

     Jag älskar mandelmassa/marsipan. Jag är en av de där “märkliga” personerna som kan äta mandelmassa rätt från förpackningen. Släng på lite choklad och jag är.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Julgodis - Marsipanbröd - Baka Sockerfritt

 

  

Jag älskar mandelmassa/marsipan. Jag är en av de där “märkliga” personerna som kan äta mandelmassa rätt från förpackningen. Släng på lite choklad och jag är i himlen! Vilken tur att det finns något som heter marsipanbröd. Och ännu mer tur att de går att göra hälosamma utan allt tillsatt socker.

Min hälsosamma variant tycker jag är galet god och jag gör dom flera gånger varje år! Väldigt lätta att göra, och kräver få ingredienser. Sukrin melis i receptet går säkerligen bra att byta ut mot en sockersättning i “ströformat” (typ Ica:s Sötströ eller Sukrin), men får då lite mer “knaster” i sig. Ta då 2-3 msk sockerersättning.

Tips: Är massan för “blöt” kan mer mandelmjöl tillsättas (och tvärtom, om den skulle bli för hård, tillsätts lite mer äggvita). Jag använder en choklad utan tillsatt socker, men det går givetvis bra att använda en “vanlig” mörk choklad.

 

Julgodis - Marsipanbröd - Baka Sockerfritt

 

Marsipanbröd – 8 stycken

2 äggvitor
3 dl mandelmjöl
ca 4 msk sukrin melis (florsötning)
ca 3 droppar bittermandelarom

60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker

Blanda mandelmjöl med sukrin melis och ett par droppar bittermandelarom. Rör sist ner äggvita. Tillsätt mer mandelmjöl efter behov om degen blir för lös. Forma små avlånga bitar av degen. Smält chokladen och doppa bitarna försiktigt i detta. Låt stelna. Förvaras i kylskåp.

 

 

 

Julgodis - Marsipanbröd - Baka Sockerfritt

Julgodis - Marsipanbröd - Baka Sockerfritt

Julgodis - Marsipanbröd - Baka Sockerfritt