Hoppa till innehåll
Open navigation

Julig Ostkaka med Saffran

Helt plötsligt slog suget på ostkaka in. Då är det tur att det är så lätt att göra en egen! Och sen var det ju på det viset att det snart är jul, och vad är då bättre än att smaksätta ostkakan med saffran? Denna ostkakevariant är gjord på keso och grädde. Orkar man så…

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Helt plötsligt slog suget på ostkaka in. Då är det tur att det är så lätt att göra en egen! Och sen var det ju på det viset att det snart är jul, och vad är då bättre än att smaksätta ostkakan med saffran? Denna ostkakevariant är gjord på keso och grädde. Orkar man så ”tvättar” man keson innan för att få bort sältan. Eller så är man lat som jag, som skippade just det steget denna gång… Resultatet blev hur som jättebra med en krämig konsistens! Blir en härlig frukost eller mellanmål. Eller efterrrätt. Serveras gärna med exempelvis en klick grädde. Och någon slags hallonsylt utan tillsatt socker (vilket jag tyvärr inte hade denna gång)! 
 
 
 
Hälsosam Ostkaka med Saffran
 
 

Ostkaka med saffran – 2 portioner

1 ägg
75 gram keso
1 dl vispgrädde
2 ½ msk mandelmjöl
1 msk sötströ 
1 krm saffran
1-2 droppar bittermandelarom

Värm ugnen till 175 grader. Skölj gärna av keson och låt detta rinna av i ett kaffefilter. Lägg ägg, keso och grädde i en skål och kör med stavmixer (alt. elvisp). Rör noga ner övriga ingredienser. Klä en liten brödform, ca 7X15 cm med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

 
 
Hälsosam Ostkaka med Saffran