Hoppa till innehåll
Open navigation

Kärlekskakor

På fredag är det alla hjärtans dag, och då kommer i varje fall jag att baka något alldeles extra speciellt. Idag kommer jag med ett tips på en småkaka som man kan baka till sin.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
På fredag är det alla hjärtans dag, och då kommer i varje fall jag att baka något alldeles extra speciellt. Idag kommer jag med ett tips på en småkaka som man kan baka till sin partner, vän eller familj (till någon som du håller kär helt enkelt!). Småkakan är i form av ett litet hjärta som jag tagit med en pepparkaksform. Jag tycker att det blev så fint att hjärtat har två olika halvor/färger.
 
 
Kärlekskakor - Baka Sockerfritt
 

Kärlekskakor – 8 till 10 stycken

40 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
2 msk riven kokos
1 msk kokosmjöl
2 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
1 tsk kakao

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser med varandra, förutom kakao. Blanda noga ut detta med smöret. Dela degen i två delar och blanda kakao i den ena. Ta en liten degklump utav varje deg och forma till en cirkel på en plåt ed bakplåtspapper (så att varje deg blir en halvcirkel). Ta ut ett litet pepparkakshjärta av denna cirkel. Gör likadant med övriga kakor till degen tar slut. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter, tills kakorna får färg.

Kärlekskakor - Baka Sockerfritt
 
 
Kärlekskakor - Baka Sockerfritt