Kärleksmums
Ljuvlig chokladkräm på en saftig chokladbotten. Detta är mitt recept på en av mina favoritkakor, nämligen nyttiga kärleksmums! Jag skulle kunna äta kärleksmums till frukost, lunch och middag... Läs mer

1 timme
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 10 portioner
Ingredienser
- Chokladsmet
- 180 gram smör
- 3 ägg
- 1 2/3 dl mandelmjöl
- 2/3 dl kokosmjöl
- 1 ½ dl sötströ eller annan sötning som är lika söt som socker
- 2 ½ msk kakao
- 2 krm vaniljpulver
- 2 tsk bakpulver
- Kokos att strö över och att bröa formen med
- Chokladkräm
- 120 gram smör
- 130 gram mascarpone
- 3 msk riven kokos
- 2/3 msk hett vatten
- 2/3 tsk snabbkaffepulver
- 3 msk sötströ eller annan sötning som är lika söt som socker
- 1 2/3 msk kakao
- 1 ½ krm vaniljpulver
Instruktioner
- Chokladsmet, Smält smöret och vispa äggen pösigt med elvisp
- Blanda alla torra ingredienser till smeten och tillsätt det smälta smöret. Blanda därefter ner de vispade äggen.
- Bröa en 24 centimeters springform med riven kokos och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 26 minuter. Lägg eventuellt på en bit folie över kakan mot slutet av gräddningstiden om kakan börjar bli allt för brun
- Chokladkräm, Smält smöret (ev värm tills smöret är vädigt mjukt) och blanda ordentligt med mascarpone tills det inte finns några klumpar.
- Blanda hett vatten med snabbkaffet (eller använd motsvarande kaffemängd).
- Bred över chokladkrämen på den avsvalnade kakan och toppa med riven kokos!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!