Hoppa till innehåll

Kärleksmums

Ljuvlig chokladkräm på en saftig chokladbotten. Detta är mitt recept på en av mina favoritkakor, nämligen nyttiga kärleksmums! Jag skulle kunna äta kärleksmums till frukost, lunch och middag... Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
1 timme
5 av 1 röst
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 10 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Chokladsmet

Chokladkräm

Instruktioner

Chokladsmet

  • Smält smöret och vispa äggen pösigt med elvisp
  • Blanda alla torra ingredienser till smeten och tillsätt det smälta smöret. Blanda därefter ner de vispade äggen.
  • Bröa en 24 centimeters springform med riven kokos och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 26 minuter. Lägg eventuellt på en bit folie över kakan mot slutet av gräddningstiden om kakan börjar bli allt för brun

Chokladkräm

  • Smält smöret (ev värm tills smöret är vädigt mjukt) och blanda ordentligt med mascarpone tills det inte finns några klumpar.
  • Blanda hett vatten med snabbkaffet (eller använd motsvarande kaffemängd).
  • Rör ner kokos, sötning och kakao i smörkrämen. Tillsätt så mycket av kaffet som du vill (jag använde mig av allt). Smaka även av om det är tillräckligt mycket kakao och sötning
  • Bred över chokladkrämen på den avsvalnade kakan och toppa med riven kokos!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!