Kärlekstips: Kärleksmums
Alla hjärtans dag imorgon och då är det extra populärt med KÄRLEKSMUMS såklart (även kallad snoddas, mockarutor)! Även om jag måste säga att det är gott och.. Läs mer
Alla hjärtans dag imorgon och då är det extra populärt med KÄRLEKSMUMS såklart (även kallad snoddas, mockarutor)! Även om jag måste säga att det är gott och populärt varje dag. Kärleksmums tycker jag är väldans smarrigt och enkelt att baka. Då chokladöverdraget i nomala fall innehåller stooora mängder av florsocker, har jag valt att använda mascarpone istället för att kunna minska ner på denna mängd men fortfarande behålla fastheten i det hela. Hur som helst är detta ett hett tips att baka i morgon eller till helgen!
Kärleksmums – ca 10 till 12 bitar
Chokladsmet
180 gram smör
3 ägg
1 2/3 dl mandelmjöl
2/3 dl kokosmjöl
1 ½ dl sockerersättning
2 ½ msk kakao
2 krm vaniljpulver
2 tsk bakpulver
180 gram smör
3 ägg
1 2/3 dl mandelmjöl
2/3 dl kokosmjöl
1 ½ dl sockerersättning
2 ½ msk kakao
2 krm vaniljpulver
2 tsk bakpulver
Chokladkräm
120 gram smör
130 gram mascarpone
3 msk riven kokos
2/3 msk hett vatten
2/3 tsk snabbkaffepulver
3 msk sockerersättning
1 2/3 msk kakao
1 ½ krm vaniljpulver
riven kokos att strö ovanpå
Chokladsmet
Smält smöret och vispa äggen pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser till smeten och tillsätt det smälta smöret. Blanda därefter ner de vispade äggen. Bröa en 24 centimeters springform med riven kokos och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter. Lägg eventuellt på en bit folie över kakan mot slutet av gräddningstiden om kakan börjar bli allt för brun.
Chokladkräm
Smält smöret (ev värm tills smöret är vädigt mjukt) och blanda ordentligt med mascarpone tills det inte finns några klumpar. Blanda hett vatten med snabbkaffet (eller använd motsvarande kaffemängd). Rör ner kokos, sötning och kakao i smörkrämen. Tillsätt så mycket av kaffet som du vill (jag använde mig av allt). Smaka även av om det är tillräckligt mycket kakao och sötning. Bred över chokladkrämen på den avsvalnade kakan och toppa med riven kokos!
Smält smöret (ev värm tills smöret är vädigt mjukt) och blanda ordentligt med mascarpone tills det inte finns några klumpar. Blanda hett vatten med snabbkaffet (eller använd motsvarande kaffemängd). Rör ner kokos, sötning och kakao i smörkrämen. Tillsätt så mycket av kaffet som du vill (jag använde mig av allt). Smaka även av om det är tillräckligt mycket kakao och sötning. Bred över chokladkrämen på den avsvalnade kakan och toppa med riven kokos!