Kikärtsbollar
Man kan gör mycket med kikärtor! Förra veckan blev det småkakor med kikärtor (Chocolate chickpea cookies), och nu blev det en slags chokladbollar med kikärtor som bas. Det är toppengott att baka med, blir krämigt, samtidigt som det är hälsosamt. Jag har dessutom tillsatt lite proteinpulver i chokladbollsdegen (använd det proteinpulver du tycker bäst om).…

Man kan gör mycket med kikärtor! Förra veckan blev det småkakor med kikärtor (Chocolate chickpea cookies), och nu blev det en slags chokladbollar med kikärtor som bas. Det är toppengott att baka med, blir krämigt, samtidigt som det är hälsosamt. Jag har dessutom tillsatt lite proteinpulver i chokladbollsdegen (använd det proteinpulver du tycker bäst om). Kikärsbollarna är mejerifria (beroende på vad för proteinpulver som används) och utan nötter, om man inte räknar kokos (som ju är en stenfrukt, och därför många nötallergiker tål).
Vad tråkigt att långhelgen är över, den har varit så skön! Jag har fikat, träffat kompidsar, tränat umgåts med familjen och passat på att arbeta extra mycket med hemsida, fotografering och bakning. I skrivande stund känner jag mig ganska slut, för jag har hållit på att fota fyra bakverk i ungefär tre timmar. Jag blir snart helt tokig på allt fotande! Men jag har ett projekt på gång, där jag helt enkelt bara måste ha snygga bilder.

Kikärtsbollar – 12 stycken
100 gram kikärtor, konserverade
3 msk kaffe
1/2 dl riven kokos
3 msk proteinpulver
1 1/2 -2 msk kakao
2 msk sötströ
1-2 msk agavesirap
2 krm vaniljpulver
Tvätta kikärtorna. Mixa samman alla ingredienser noga, söta efter smak. Ställ smeten kallt en stund om den är kladdig. Rulla bollar och rulla i kokos.