Kladdkaka
Kladdkakan är en klassisk svensk kaka, och är nära besläktad med den mer Amerikanska varianten ”brownie”. Denna kladdkaka är härligt kladdig och innehåller såklart inget vanligt socker eller vetemjöl. Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass!

35 minuter
Portioner: 8 portioner
Ingredienser
- 120 gram smör
- 3 ägg
- ½ dl vispgrädde
- 4 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 3-4 msk kakao
- ca 1 ½ dl sötströ
- 1 ½ krm vaniljpulver
- ev. grovhackad choklad
- ev. nötter (ex. Pecannötter
- hasselnötter
- valnötter)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
- Blanda mandel- och kokosmjöl, sötströ, vaniljpulver och eventuell choklad och nötter.
- Blanda i ägg, smör och vispgrädden. Rör om tills allt blandat sig
- Häll i en smord och bröad spingform (mandelmjöl) på 24 centimeter. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 15-17 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är färdiggräddad).
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!