Hoppa till innehåll
Open navigation

Kladdkaksmuffins, mejerifria

Dessa kladdkaksmuffins är, förutom att vara glutenfria och utan tillsatt socker, även mejerifria. Istället innehåller de kokosolja, mandel/nötsmör (jag körde själv med lite mandelsmör och jordnötssmör) och smält choklad vilket bidrar till den kladdiga konsistensen. Tänk på att konsistensen stelnar i kyla - så servera de gärna ljumna (värm en kort stund om de varit…

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
25 minuter
Inga röster än
Kategorier: Cupcakes & Muffins, Mejerifritt
Portioner: 10 muffins
Författare: admin

Ingredienser 

  • 2 ägg
  • 100 gram mörk choklad
  • utan tillsatt socker
  • 1 dl mandel- eller nötsmör
  • 4 msk kokosolja
  • 4 msk sötningsströ
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och kokosolja tillsammans, och blanda noga ut mandel- eller nötsmör. .
  • Rör ner övriga ingredienser. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!
Comments are closed.