Hoppa till innehåll
Open navigation

Kokostoppar med kanel

Helgen har gått i full fart med träning (joggingtur och träningsvideo), bakande till Bagatelle Café, Måbra-poddeninspelning (så roligt att vi lagt upp avsnitt nummer 12 nu!), besök.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Helgen har gått i full fart med träning (joggingtur och träningsvideo), bakande till Bagatelle Café, Måbra-poddeninspelning (så roligt att vi lagt upp avsnitt nummer 12 nu!), besök på Indisk restaurang (Indien är nog ett av mina favoritkök) och biofilm (Gone Girl).
 
Under podcastinspelningen bjöd jag i desvanlig ordning på hälsosam fika, bland annat på mumsiga kokostoppar smaksatta med kanel och doppade i choklad. Jag tycker mycket om kokostoppar, och de är lätta att göra hälsosamma. Nedan ser ni hur jag gjorde dom!
 
 
Kokostoppar med kanel - Baka Sockerfritt
 

Kokostoppar med kanel
 – 10 små 

20 gram smör
1 ägg
1 3/4 dl riven kokos
drygt 1 msk sötströ
1 ½ krm kanel
1 krm vaniljpulver

Dekoration: 40 gram choklad, utan tillsatt socker (går att utesluta)

Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret. Blanda alla ingredienser noga. Forma toppar utav kokostoppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter (se till så att de inte blir brända). Låt svalna. Om önskas smälts choklad som botten doppas i. Låt stelna (jag låter då topparna stelna på sidan). 

Kokostoppar med kanel - Baka Sockerfritt
 
Kokostoppar med kanel - Baka Sockerfritt