Hoppa till innehåll
Open navigation

LCHF-knäcke

Gott och hälsosamt fröknäcke (low.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Inga röster än
Kategorier: Bröd, Low carb/LCHF, Mejerifritt, Mellanmål, Utan sötningsmedel
Författare: admin

Ingredienser 

  • 1 äggvita
  • 1 ¼ dl hett vatten
  • 1 msk olja
  • ½ dl pumpafrön
  • ½ dl solrosfrön
  • 2 msk chiafrön
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 ½ msk pofiber
  • 1 ½ krm salt

Instruktioner

  • Blanda alla torra ingredienser
  • Rör ner äggvita och olja
  • Rör till sist ner det heta vattnet. Låt röran stå i ca 6 timmar (eller längre)
  • Värm ugnen till 150 grader. Bred massan på en plåt med bakplåtspapper
  • Grädda knäcket i 30 minuter, men ta en gång under tiden ut det, skär i bitar och vänd på det
  • Dra ner värmen till 100 grader och grädda ytterligare i ca 30 minuter (eller till knäcket blir torrt). Titta till knäcket då och då för att se till att det inte bränns (öppna i så fall luckan och låt värmen falla).
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!