Hoppa till innehåll

Ljuvlig “nutella” (chokladhasselnötskräm)

Just nu är det kaosigare än kaosigast. Vi flyttade igår, och det är himla, jäkla, otroligt jobbigt! Speciellt i kombinationen med att man är förkyld, ska hinna arbeta och har ett småbarn... Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Just nu är det kaosigare än kaosigast. Vi flyttade igår, och det är himla, jäkla, otroligt jobbigt! Speciellt i kombinationen med att man är förkyld, ska hinna arbeta och har ett småbarn. Speciellt det där med småbarn gör att tiden inte går att anpassa. Inte heller kvällar går för att få i ordning kring flytten, för då vaknar han bara. Phu, jag längtar tills detta är över! Vi har väl packat upp allt lagom tills nästa flytt eller så!
 
Men nu ska jag visa er en riktigt gammal goding, som jag gjorde tidgare i veckan – min variant på nutella (vegansk)! Det är inte konstigt att jag gör den så ofta, för den är minst sagt svår att motstå. Jag kan äta den som den är, som tillbehör till exempelvis pannkakor eller baka med den! Ljuvlig!
 
 
 
 
Ljuvlig "nutella" (chokladhasselnötskräm) 7
 
 
 
 

Hälsosam ”Nutella” -1 liten burk

175 gram hasselnötter, rostade utan skal
2 ½ – 3 msk sötströ
2 msk kokosolja
1 ½- 2 msk kakao
2 krm vaniljpulver 

Mixa nötterna i en matberedare/mixer. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en slät konsistens. Förvaras i kyl.

  

 

Ljuvlig "nutella" (chokladhasselnötskräm) 9
 
Ljuvlig "nutella" (chokladhasselnötskräm) 11