Hoppa till innehåll

Ljuvliga Kärleksmums

Receptet på kärleksmums är ett av mina tidigaste och mest populära recept (även om det gjorts om något med tiden). Och det är inte så konstigt, för de är grymt goda (om jag får säga det.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Receptet på kärleksmums är ett av mina tidigaste och mest populära recept (även om det gjorts om något med tiden). Och det är inte så konstigt, för de är grymt goda (om jag får säga det själv, och det tycker jag att jag får)! När jag i fredags fundera på över vad jag skulle baka slog det mig att det skulle få bli kärleksmums. Både för att det är så himla gott och för att det var väldigt länge sedan jag bakade detta sist. Dessutom hade jag massa mascarone i kylen, vilket är nyckelingrediensen i toppingen/chokladkrämen.
 
Kärleksmumsen blev toppengoda, och är en perfekt fika. Receptet nedan är gjort i en liten springform (12-cm) men ni kan kika in ett större format HÄR (observera att jag har gjort om receptet lite, vilket gör att de blir lite, lite annorlunda varandra bortsett från storleksjusteringen)!
 
 
 
 
Ljuvliga Kärleksmums - Baka Sockerfritt
 
 
 

Kärleksmums – 3 portioner 

Chokladsmet:
1 ägg
30 gram smör
⅔ dl mandelmjöl
2 msk grädde
1 ½ msk kokosmjöl
1 ½ msk sötströ 
⅔ msk kakao
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Chokladkräm:
50 gram mascarpone 
20 gram smör
1 msk riven kokos
1 msk sötströ
⅔ msk kaffe
⅔ msk kakao
1 krm vaniljpulver 

Riven kokos att mjöla formen med och strö över kakan


Chokladkaka

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, och vispa ägg tillsammans med sötströ pösigt med elvisp. Blanda alla resterande torra ingredienser till smeten och tillsätt det smälta smöret. Blanda därefter ner ägg och grädde. ”Mjöla” en 12-centimeters springform med riven kokos och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 16 minuter.

Chokladkräm
Smält smöret (ev. värm tills smöret är väldigt mjukt) och blanda ordentligt med mascarpone tills det inte finns några klumpar. Rör ner kaffe, kokos, sötströ och kakao i smörkrämen. Bred över chokladkrämen på den avsvalnade kakan och toppa med riven kokos

Servera gärna kakan med vispad grädde.

 

 

Ljuvliga Kärleksmums - Baka Sockerfritt 

Ljuvliga Kärleksmums - Baka Sockerfritt

 

Ljuvliga Kärleksmums - Baka Sockerfritt

 
Ljuvliga Kärleksmums - Baka Sockerfritt