Ljuvliga Kärleksmums
Receptet på kärleksmums är ett av mina tidigaste och mest populära recept (även om det gjorts om något med tiden). Och det är inte så konstigt, för de är grymt goda (om jag får säga det.. Läs mer


Kärleksmums – 3 portioner
Chokladsmet:
1 ägg
30 gram smör
⅔ dl mandelmjöl
2 msk grädde
1 ½ msk kokosmjöl
1 ½ msk sötströ
⅔ msk kakao
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Chokladkräm:
50 gram mascarpone
20 gram smör
1 msk riven kokos
1 msk sötströ
⅔ msk kaffe
⅔ msk kakao
1 krm vaniljpulver
Riven kokos att mjöla formen med och strö över kakan
Chokladkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, och vispa ägg tillsammans med sötströ pösigt med elvisp. Blanda alla resterande torra ingredienser till smeten och tillsätt det smälta smöret. Blanda därefter ner ägg och grädde. ”Mjöla” en 12-centimeters springform med riven kokos och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 16 minuter.
Chokladkräm
Smält smöret (ev. värm tills smöret är väldigt mjukt) och blanda ordentligt med mascarpone tills det inte finns några klumpar. Rör ner kaffe, kokos, sötströ och kakao i smörkrämen. Bred över chokladkrämen på den avsvalnade kakan och toppa med riven kokos!
Servera gärna kakan med vispad grädde.

