Lyxig brownie med chokladdoppade jordgubbar
Sponsrat samarbete med N!CK’S Nu är det inte så fasligt lång tid kvar till alla hjärtans dag – drygt två veckor! Jag brukar själv aldrig göra något.. Läs mer



Lyxig brownie med chokladdoppade jordgubbar – 10 bitar
Brownie:
3 ägg
60 gram N!CK’S dark chocolate
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl mandelsmör
½ – 2/3 dl sockerersättning
½ dl kakao
2 ½ msk kokosolja
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Topping:
100 gram N!CK’S dark chocolate
1 dl vispgrädde
4 msk mandelsmör
1 ½ msk sockerersättning
Chokladdoppade Jordgubbar:
5-10 st jordgubbar (beroende på storlek)
40 gram N!CK’S dark chocolate
ev. 1 tsk kokosolja
Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Smält choklad och kokosolja försiktigt tillsammans. Blanda till sist alla ingredienser tillsammans. Klä en brödform, ca 1,5 liter, med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna innan toppingen spritsas/fördelas ovanpå.
Topping
Koka upp grädden och ta bort från värmen. Rör ner choklad till en slät konsistens. Rör även ner sötning och mandelsmör. Låt stelna något (till en konsistens som går att spritsa). Spritsa ovanpå brownien (går också bra att bre på).
Chokladdoppade jordgubbar
Smält chokladen, gärna med en klick olja. Doppa jordgubbarna och lägg på brownien med chokladtoppingen. Förvaras i kyl.






