Hoppa till innehåll
Open navigation

Marsipanbröd

     Nu är det sannerligen inte många dagar kvar till julafton! Jag vill passa på att tipsa om ett himlans gott julgodis – marsipanbröd! Passar visserligen fint även övriga.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Marsipanbröd - Baka Sockerfritt
 
  

Nu är det sannerligen inte många dagar kvar till julafton! Jag vill passa på att tipsa om ett himlans gott julgodis – marsipanbröd! Passar visserligen fint även övriga året, men kanske lite extra bra just i dessa tider. Själv är jag tokig i mandelmassa/marsipan och kan lätt äta det rakt av precis som det är. Därför är det föga otippat att jag är en sucker just för marsipanbröd! Jag menar, de är ju dessutom doppade i smält choklad!! Marsipanbröden är väldigt lätta att göra, vilket helt klart ger ett stort plus i kanten. 

Tips: Är massan för “blöt” kan mer mandelmjöl tillsättas (och tvärtom, om den skulle bli för hård, tillsätts lite mer äggvita). Jag använder en choklad utan tillsatt socker, men det går givetvis bra att använda en “vanlig” mörk choklad.

 

Marsipanbröd - Baka Sockerfritt

 

Marsipanbröd – 6 till 8 stycken

2 äggvitor
3 dl mandelmjöl
ca 4 msk sukrin melis (florsötning) 
ca 3 droppar bittermandelarom

60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker

Blanda mandelmjöl med sukrin melis och ett par droppar bittermandelarom. Rör sist ner äggvita. Tillsätt mer mandelmjöl efter behov om degen blir för lös. Forma små avlånga bitar av degen. Smält chokladen och doppa bitarna försiktigt i detta. Låt stelna. Förvaras i kylskåp.

 

 

Marsipanbröd - Baka Sockerfritt
 
Marsipanbröd - Baka Sockerfritt