Hoppa till innehåll

Mejerifritt bröd

Jag hoppas ni har haft en bra helg! Det har varit så skönt att anpassa dagen så som jag vill, få sova ut och hinna med de där sakerna som inte hinns med under vardagarna. Jag har passat på att.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag hoppas ni har haft en bra helg! Det har varit så skönt att anpassa dagen så som jag vill, få sova ut och hinna med de där sakerna som inte hinns med under vardagarna. Jag har passat på att fika med Artur både fredag efter jobbet och under gårdagen. Igår gick vi en promenad i Nyckelviken (naturreservat som ligger precis där jag bor), och satte oss på caféet som finns där. Riktigt mysigt! Jag har även träffat upp en vän idag för en fika. Som ni kanske hör har min helg varit ovanligt lugn. Artur har tvättat de mesta av alla bebiskläder/sängkläder, och jag har vikt in allt och lagt i vår byrå. Det var en del som var skrynkligt, så jag spenderade nog över en timme med att stryka detta. Eftersom vi inte har en vettig strykbrädslösning, satt jag med vår ministrykbräda på golvet. Behöver jag säga att min rygg inte var glad efter?

 
Denna söndag till ära vill jag bjuda på ett brödrecept. Brödet är mejerifritt, och innehåller bland annat solrosfrön och havregryn. Passar exempelvis bra med smör och ost (eller något mejerifritt alternativ kanske…)! Detta äter vi till frukost, eller på kvällen om magen ber efter något mer innan läggdags. 
 
 
Mejerifritt bröd - Baka Sockerfritt
 

Mejerifritt bröd

½ dl havregryn
½ dl solrosfrön
2 ägg
¾ dl mandelmjöl
½ dl pofiber
2 msk vatten
1 msk olja
1 msk linfrön
2 krm salt
½-1 tsk bakpulver
ev. 1 krm brödkrydda

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa havregryn och solrosfrö till ett mjöl. Blanda med resterande ingredienser. Fördela smeten i en liten brödform (ca 7X16 cm), som är smord och ”bröad” eller klädd med aluminiumfolie/bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.

 
Mejerifritt bröd - Baka Sockerfritt