Hoppa till innehåll

Mjuk chokladpepparkaka

Som jag tidigare skrev bjöd jag på fika i helgen, och tänkte då att något av mina bakverk skulle vara lite “juligt”. Jag kom då på idén om att göra en mjuk pepparkaka, fast.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Som jag tidigare skrev bjöd jag på fika i helgen, och tänkte då att något av mina bakverk skulle vara lite “juligt”. Jag kom då på idén om att göra en mjuk pepparkaka, fast med chokladsmak! Resultatet blev mycket lyckat (allt åts upp i rekordfart), och nedan kan ni se resultatet och hitta receptet. Jag toppade dessutom min mjuka pepparkaka med smält choklad (ljus) och serverade den med vispgrädde!
 
 
Mjuk chokladpepparkaka - Baka Sockerfritt
 

Mjuk chokladpepparkaka

50 gram smör
2 ägg
1 1/3 dl mandemjöl
1 ½ msk kokosmjöl
2 msk riven kokos
1 ½ dl mjölk/grädde (jag använde ½ dl vispgrädde och 1 dl mjölk)
3-4 msk sötströ
1 -2 msk kakao
2 krm vaniljpulver
2 krm – ½ tsk pepparkakskydda
1 tsk bakpulver
Ev. 30 gram valfri grovhackad choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägg, grädde/mjölk och smält smör. Fördela smeten i en liten brödform  (ca 10X20 cm) som är klädd med aluminiumfolie. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter (känn efter med ens sticka tills kakan får önskad konsistens!). Toppa gärna kakan med smält choklad och servera med en rejäl klick vispad grädde!

 
 
Mjuk chokladpepparkaka - Baka Sockerfritt