Hoppa till innehåll

Moccakaka

En härlig och lagom kladdig chokladkaka, toppad med kaffesmakande grädde. Att.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

En härlig och lagom kladdig chokladkaka, toppad med kaffesmakande grädde. Att smaksätta grädde med kaffe är en smaksak, och det går självfallet att utesulta detta. Eller så tillsätter man kaffe i chokladsmeten istället!

45 minuter
5 av 1 röst
Kategorier: Choklad, Efterrätter, Kladdkaka, Low carb/LCHF, Mjuka kakor
Portioner: 10 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Chokladkaka:

Gräddtopping:

Instruktioner

Chokladkaka

  • Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
  • Lägg alla ingredienser till chokladkakan i en bunke och mixa med stavmixer.
  • Häll smeten i en smord och bröad (med mandelmjöl eller riven kokos) 24-centimeter stor springform. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan svalna

Gräddtopping

  • Blanda hett vatten med kaffet till toppingen
  • Vispa grädden fast och tillsätt kaffet och sötning i grädden mot slutet av vispningen (tillsätt så mycket kaffe som önskas).
  • Bred gräddtoppingen på den avsvalnade kakan. Toppa gärna med chokladspån!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!