
En härlig och lagom kladdig chokladkaka, toppad med kaffesmakande grädde. Att smaksätta grädde med kaffe är en smaksak, och det går självfallet att utesulta detta. Eller så tillsätter man kaffe i chokladsmeten istället!




45 minuter
Kategorier: Choklad, Efterrätter, Kladdkaka, Low carb/LCHF, Mjuka kakor
Servings: 10 portioner
Ingredients
Chokladkaka:
- 100 gram smör
- 3 st ägg
- 3 dl mandelmjöl
- ½ dl hasselnötsmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 2 msk vispgrädde
- 2 ½ dl sockerersättning
- 2 ½ msk kakao
- 1 krm bakpulver
- ½ tsk vaniljpulver
Gräddtopping:
- 3 dl vispgrädde
- ½ msk hett vatten + ½ – 1tsk snabbkaffepulver går att utesulta
- ca 3 msk sockerersättning
- ½ tsk vaniljpulver
Instructions
Chokladkaka
- Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
- Lägg alla ingredienser till chokladkakan i en bunke och mixa med stavmixer.
- Häll smeten i en smord och bröad (med mandelmjöl eller riven kokos) 24-centimeter stor springform. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan svalna
Gräddtopping
- Blanda hett vatten med kaffet till toppingen
- Vispa grädden fast och tillsätt kaffet och sötning i grädden mot slutet av vispningen (tillsätt så mycket kaffe som önskas).
- Bred gräddtoppingen på den avsvalnade kakan. Toppa gärna med chokladspån!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!