Hoppa till innehåll

Mumsiga chokladcupcakes

För de som missat mina smarriga chokladmuffins (som jag kallar Chokladmuffins á la Marja), vill jag göra detta inlägg. Jag tycker mycket om dom (både själva chokladmuffinsen och den.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

För de som missat mina smarriga chokladmuffins (som jag kallar Chokladmuffins á la Marja), vill jag göra detta inlägg. Jag tycker mycket om dom (både själva chokladmuffinsen och den gudomliga chokladsmörkrämen…), och de är väldigt värda att göra enligt mig. Dessa ska jag nog baka snart igen. För att göra cupcaksen extra fina kan man hyvla (med en potatisskalare) lite choklad på.

 
Jag fick förresten världens galnaste sendrag här om natten. Jag skrek så jag väckte Artur. När sendrag nummer ett skulle börja gå över, ökade smärtan plötsligt igen till sendrag nummer två. När sendrag nummer två började gå över, kände jag på min vad och kände en stor knöl. Läskigt. Men då gick på något mystiskt vis sendraget från ena till den andra sidan av vaden (samma vad alltså). Jag kände hur det förflyttade sig! Det är första gången jag haft fler sendrag på raken. Fast det kanske är bra. Jag är rätt ovan med smärta, så det kanske är mitt undermedvetna som övar sig! Någon som varit med om något liknande?
 
 
Mumsiga chokladcupcakes - Baka Sockerfritt
 
Chokladmuffins á la Marja
 
Muffins:
70 gram smör
1 ägg
25 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 ½ dl mandelmjöl
3 msk riven kokos
5-7 msk sötströ
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Chokladsmörkräm:
50 gram smör
80 gram mascarpone
2 msk sötströ
30 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 krm vaniljpulver

 

Muffins

Sätt ungen på 175 grader. Smält smöret försiktigt tillsammans med den mörka chokladen (det går bra att göra detta i micron). Blanda alla torra ingredienser med varandra (sötströ går utmäkt att byta ut mot en liknande sötning). Tillsätt ägget och det smälta chokladsmöret. Ställ fem stycken muffinsformar i en muffinsplåt och häll i smeten (alternativt använd dubbla formar). Grädda mitt i ugnen i ca 20-23 minuter. Låt muffinsen svalna medan du gör smörkärmen. 

Chokladsmörkräm

Smält smöret till smörkrämen försiktigt tillsammans med chokladen. Tillsätt mascarpone. Rör väl så att alla klumpar försvinner. Tillsätt sötströ och vaniljpulver och blanda väl. När chokladmuffinsen svalnat brer eller spritsar du på smörkrämen (är muffinsen varma smälter krämen). Om du vill så använder du en potatisskalare för att hyvla lite choklad på muffinsen!

 
  
Mumsiga chokladcupcakes - Baka Sockerfritt