Hoppa till innehåll
Open navigation

No bake blueberry cheesecake

En no bake och vegansk variant av "cheesecake". Botten har en bas av sötmandlar, och fyllningen har en krämig konsistens som smakar blåbär. Förutom blåbär innehåller fyllningen blötlagda.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
En no bake och vegansk variant av "cheesecake". Botten har en bas av sötmandlar, och fyllningen har en krämig konsistens som smakar blåbär. Förutom blåbär innehåller fyllningen blötlagda cashewnötter och kokosmjölk (jag använder det vita, fasta som bildas när en burk fått stå orörd ett tag. Det går bra att nvända kokosgrädde också). Sötad är den med färska dadlar.   
20 minuter
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Baka med frukt, Baka utan spis, Cheesecake, Mejerifritt, No Bake, Utan sötningsmedel
Portioner: 4 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

Botten:

  • 40 gram sötmandlar
  • 30 gram färska dadlar
  • urkärnade
  • 2 msk riven kokos
  • ½ msk kokosolja
  • 1 krm kanel

Fyllning:

  • 80 gram naturella cashewnötter
  • 70 gram blåbär
  • frysta
  • 50-60 gram färska dadlar
  • urkärnade
  • 4 msk av det vita fasta av kokosmjölk alt. kokosgrädde
  • 1 krm vaniljpulver

Instruktioner

  • Börja med att blötlägga cashewnötterna i ca fyra timmar (eller över natten)
  • Botten
  • Mixa samman alla ingredienser.
  • Kläm fast en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform. Tryck ut degen i formens botten.
  • Fyllning
  • Häll av vattnet från cashewnötterna. Mixa ingredienserna under några minuter till en slät och krämig konsistens.
  • Fördela fyllningen ovanpå botten. Låt stå i kylskåp ett tag innan servering.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!