No bake blueberry cheesecake
En no bake och vegansk variant av "cheesecake". Botten har en bas av sötmandlar, och fyllningen har en krämig konsistens som smakar blåbär. Förutom blåbär innehåller fyllningen blötlagda.. Läs mer

En no bake och vegansk variant av "cheesecake". Botten har en bas av sötmandlar, och fyllningen har en krämig konsistens som smakar blåbär. Förutom blåbär innehåller fyllningen blötlagda cashewnötter och kokosmjölk (jag använder det vita, fasta som bildas när en burk fått stå orörd ett tag. Det går bra att nvända kokosgrädde också). Sötad är den med färska dadlar.
20 minuter
Portioner: 4 portioner
Ingredienser
Botten:
- 40 gram sötmandlar
- 30 gram färska dadlar
- urkärnade
- 2 msk riven kokos
- ½ msk kokosolja
- 1 krm kanel
Fyllning:
- 80 gram naturella cashewnötter
- 70 gram blåbär
- frysta
- 50-60 gram färska dadlar
- urkärnade
- 4 msk av det vita fasta av kokosmjölk alt. kokosgrädde
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Börja med att blötlägga cashewnötterna i ca fyra timmar (eller över natten)
- Botten
- Mixa samman alla ingredienser.
- Kläm fast en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform. Tryck ut degen i formens botten.
- Fyllning
- Häll av vattnet från cashewnötterna. Mixa ingredienserna under några minuter till en slät och krämig konsistens.
- Fördela fyllningen ovanpå botten. Låt stå i kylskåp ett tag innan servering.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!