No bake halloncheesecake med kardemumma
En vegansk variant på cheesecake som inte behöver gräddas, och som ska serveras kall (egentligen är cheesecake kanske inte helt korrekt, då den inte innehåller ost, men konsistensen är.. Läs mer

25 minuter
Kategorier: Äggfritt, Baka med frukt, Baka utan spis, Cheesecake, Mejerifritt, No Bake
Portioner: 4 portioner
Ingredienser
Botten:
- 40 gram färska dadlar
- urkärnade
- 40 gram cashewnötter och mandel gärna hälften/hälften
- 2 msk havregryn
- 1-2 tsk kokosolja
- 3 krm kardemumma
Fyllning:
- 80 gram naturella cashewnötter
- blötlagda
- 60 gram färska dadlar
- urkärnade
- 60 gram hallon
- ½ dl kokosgrädde
- ev. 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Börja med att blötlägga 80 gram cashewnötter under cirka 4 timmar
- Botten
- Mosa därefter ner resterande ingredienser för hand, alternativ mixa ihop allt med en mixer.
- Fäst en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform och tryck ut degen
- Fyllning
- Häll bort vattnet från nötterna. Mixa samman alla ingredienser till en slät konsistens.
- Fördela på bottnen. Förvara i kylskåp, men läggs med fördel i frysen några minuter innan servering
- Tips: Mosa extra hallon och fördela på kakan precis innan servering!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!