Hoppa till innehåll

“Nutella” (chokladhasselnötskräm) utan tillsatt socker

        Imorgon är det “Nutelladagen” och denna dag till ära vill jag tipsa om min “nutella” eller hasselnötskräm, som också är ett av mina mest.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
"Nutella" (chokladhasselnötskräm) utan tillsatt socker 7
 
 
 
 
Imorgon är det “Nutelladagen” och denna dag till ära vill jag tipsa om min “nutella” eller hasselnötskräm, som också är ett av mina mest sedda och bakade (eller kanske ihosvängda är ett bättra ord?) recept. Så lätt att göra och fantastiskt god. Jag älskar verkligen choklad och hasselnöt tillsammans!
 
Idag när jag gör min hasselnötskräm använder jag rostade hasselnötter utan skal, men man kan också köpa med skal och rosta och gnugga av skalet själv. Det blir lite mer tidskrävande bara! Jag har också testat både “vanlig” sockerersättning (samma konsistens och sötma som socker) sukrin melis som är en variant i samma konsistens som florsocker. Båda fungerar bra, men när sockervarianten har en puderaktig konsistens gör det att eventuellt knaster försvinner från den vanliga sockerersättningen. 
 
Vad kan man ha sin hemgjorda “nutella” till? Vad kan man inte ha den till, undrar jag! Typ äta som den är, som del i bakverk, som topping på frukosten/mellanmålet/pannkakorna och en massa annat.
 
 

"Nutella" (chokladhasselnötskräm) utan tillsatt socker 9
 
 
 

Hälsosam ”Nutella” – 1 liten burk

150 gram hasselnötter, rostade utan skal
ca 3 msk sukrin melis (eller ca 2 msk sockerersättning)
2 msk kokosolja
1 ½ msk kakao
2 krm vaniljpulver

Mixa nötterna i en matberedare/mixer. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en slät konsistens. Förvaras i kyl.

 
 
 

"Nutella" (chokladhasselnötskräm) utan tillsatt socker 11