Hoppa till innehåll

Nutella (Hasselnötscréme)

Idag vill jag fira för att det är fredag! Eller fira och fira, njuta i varje fall. Fredagskvällen är den bästa kvällen på hela veckan enligt mig. Då ligger hela helgen framför mig... Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Idag vill jag fira för att det är fredag! Eller fira och fira, njuta i varje fall. Fredagskvällen är den bästa kvällen på hela veckan enligt mig. Då ligger hela helgen framför mig. Visserligen brukar jag spendera en stor del utav helgen med att arbeta med företaget (inläggen skriver liksom inte sig själva, bakverken bakar sig inte själva etc i all evighet), men det är liksom en helt annan sak! Jag är van att ha något jobb varje dag, och när det ändå är kul och på mina premisser är det liksom inget som är betungande. Denna arbetsdag (på Vasakronan) blir lite annorlunda, då dessutom en nära kollega ska sluta. God mat vågar jag påstå att det kommer bli mycket utav idag (vi ska äta på Grill och jag har bakat)! Och om fredagskvällen är min favvokväll, så är lördagen min favoritdag. Vilken tur då att det är redan imorgon! Då ska jag dessutom gå på min första profylaxkurs.

 
Kommer ni ihåg min nutellasemla? Till denna hade jag självfallet gjort min egen hälsosamma nutella. Inget svårt, krångligt eller tidskrävande. Det tog mindre än tio minuter så var nutellan klar. 
 
Jag använde mig utav 250 gram rostade hasselnötter utan skal, drygt 3 msk sötströ, 1 1/2 – 2 msk kakao, 2 krm vaniljpulver och drygt 2 msk kokosolja (kan bytas ut helt eller delvis mot smör). Först mixar jag hasselnötterna, så att de blir en krämig massa i sig, och tillsätter därefter resterande ingredienserna. Då blir konsistensen härligt krämig! Konsistensen påverkas av vilka nötter som används, så det kan beövas mixas en lite längre stund och/eller tillsättas mer olja i vissa fall.

 

  
Nutella (Hasselnötscréme) - Baka Sockerfritt