Ostkaka med saffran
Måndag igen, men nu är det i stort sett bara en arbetvecka kvar innan jul. Nästa vecka kommer jag till största del vara ledig. Först och färmst är det ju bara måndag och tisdag som inte är.. Läs mer

Måndag igen, men nu är det i stort sett bara en arbetvecka kvar innan jul. Nästa vecka kommer jag till största del vara ledig. Först och färmst är det ju bara måndag och tisdag som inte är röda dagar, men förmdoligen jobbar jag bara en halvdag utav dessa. Vilken lyx att få vara ledig från jobbet! Jag har inte varit mycket ledig alls sedan i somras. Någon dag i månaden bara.
1 ägg
75 gram keso
1 dl vispgrädde
2 1/2 msk mandelmjöl
1 msk sötströ
1 krm saffran
1-2 droppar bittermandelarom
Värm ugnen till 150 grader. Skölj gärna av keson och låt detta rinna av i ett kaffefilter. Lägg ägg, keso och grädde i en skål och kör med stavmixer (alt. elvisp). rör noga ner övriga ingredienser. Klä en liten fyrkantig form, ca 10X15 cm med aluminiumfolie (alt. en 12-cm springform som bröas med mandelmjöl), och fördela i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter.
