Hoppa till innehåll

Ostkaka med saffran

Måndag igen, men nu är det i stort sett bara en arbetvecka kvar innan jul. Nästa vecka kommer jag till största del vara ledig. Först och färmst är det ju bara måndag och tisdag som inte är.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Måndag igen, men nu är det i stort sett bara en arbetvecka kvar innan jul. Nästa vecka kommer jag till största del vara ledig. Först och färmst är det ju bara måndag och tisdag som inte är röda dagar, men förmdoligen jobbar jag bara en halvdag utav dessa. Vilken lyx att få vara ledig från jobbet! Jag har inte varit mycket ledig alls sedan i somras. Någon dag i månaden bara.

 
Igår lagade jag en ostkaka som jag smaksatte med saffran. Den var härligt krämig och smakade gott av saffran, samt lite av bittermandearom. Den åts upp av mig och Artur på ungefär fem minuter. Kakan serverade jag med grädde och sylt utan tillsatt socker (eller bär). Om du vill ha en högre/tjockare kaka görs en större sats!
 
 
Ostkaka med saffran

1 ägg
75 gram keso
1 dl vispgrädde
2 1/2 msk mandelmjöl
1 msk sötströ 
1 krm saffran
1-2 droppar bittermandelarom

Värm ugnen till 150 grader. Skölj gärna av keson och låt detta rinna av i ett kaffefilter. Lägg ägg, keso och grädde i en skål och kör med stavmixer (alt. elvisp). rör noga ner övriga ingredienser. Klä en liten fyrkantig form, ca 10X15 cm med aluminiumfolie (alt. en 12-cm springform som bröas med mandelmjöl), och fördela i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter.

Ostkaka med saffran - Baka Sockerfritt