Hoppa till innehåll

Päronglasspinne

      Min svalkande päronglasspinne har följt med mig i två år nu – och bara måste göras varje år! Av alla förstås, inte bara mig. Jag gjorde den senast här om dagen.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Päronglasspinne - Baka Sockerfritt
 
 
 

Min svalkande päronglasspinne har följt med mig i två år nu – och bara måste göras varje år! Av alla förstås, inte bara mig. Jag gjorde den senast här om dagen med Vincent (och lite Aline), men fotona fick bli dom samma som tidigare! Glassarna är riktigt populära hemma hos mig (både av stora och små ska talas om). Ett stort plus är att den är väldigt lättgjord och inte kräver så många ingredienser. Basen är grädde och päron (kör på saftiga päron), sötning används efter smak och hushållsfärg/karamellfärg för att få till en lite mer grön färg (vilket givetvis kan uteslutas). Perfekt i sommarvärmen! 

Formen inklusive pinnar har jag köpt på Lagerhaus, men liknande finns på fler ställen. Har även köpt fler glasspinnar på Panduro.

 
 
Päronglasspinne - Baka Sockerfritt
 
 

Päronpinnglass – 6 stycken

4-5 päron (mogna/saftiga), ca 500 g totalt
1 1/3 dl vispgrädde
1 msk sockerersättning
1 ½ krm grön hushållsfärg (går att utesluta)

Skala päron och skär i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med grädde och låt sjuda i ca tio minuter. Tillsätt resterande ingredienser och mixa slätt med mixer. Fördela i pinnglassformar och frys.

 
 
 

Päronglasspinne - Baka Sockerfritt