Hoppa till innehåll

Päronkaka med tosca

En saftig kaka med päron och toppad med ett.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
45 minuter
5 av 1 röst
Kategorier: Baka med frukt
Portioner: 3 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Päronkaka, Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa ägget med elvisp
  • Blanda de torra ingredienserna och tillsätt därefter smör och ägg.
  • Skär bort mindre bitar av ett päron utan skal så att du får 50 gram päronbitar. Blanda ner dessa i smeten. ”Mjöla” en liten 12- cm springform med nötmjöl och häll i päronsmeten. Förgrädda i ca 20 minuter
  • Toscatäcke, Smält smör, grädde och sötning i en kastrull. Låt sjuda i ca 5-10 minuter tills vätskan tjocknar och rör om då och då.
  • Tillsätt mandelspån. Fördela på toscan på kakan och fortsätt grädda tills kakan är fast (ca 10 minuter, känn med en sticka).
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!