45 minuter
Kategorier: Baka med frukt
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
- Päronkaka
- 30 gram smör
- 1 ägg
- ½ päron 50 gram
- ½ dl mandelmjöl
- 1 ½ msk sockerersättning
- 1 msk kokosmjöl
- 1 msk hasselnötsmjöl jag mixar hasselnötter utan skal
- ½ tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- Toscatäcke
- 15 gram smör
- 3/4 dl mandelspån
- 1/3 dl grädde
- ½-1 msk sockerersättning
Instruktioner
- Päronkaka, Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa ägget med elvisp
- Skär bort mindre bitar av ett päron utan skal så att du får 50 gram päronbitar. Blanda ner dessa i smeten. ”Mjöla” en liten 12- cm springform med nötmjöl och häll i päronsmeten. Förgrädda i ca 20 minuter
- Tillsätt mandelspån. Fördela på toscan på kakan och fortsätt grädda tills kakan är fast (ca 10 minuter, känn med en sticka).
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!