Hoppa till innehåll
Open navigation

Päronkaka med tosca

En saftig kaka med päron och toppad med ett.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
En saftig kaka med päron och toppad med ett toscatäcke!
45 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt
Portioner: 3 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

  • Päronkaka
  • 30 gram smör
  • 1 ägg
  • ½ päron 50 gram
  • ½ dl mandelmjöl
  • 1 ½ msk sötningsströ
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 msk hasselnötsmjöl jag mixar hasselnötter utan skal
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • Toscatäcke
  • 15 gram smör
  • 3/4 dl mandelspån
  • 1/3 dl grädde
  • ½-1 msk sötningsströ

Instruktioner

  • Päronkaka, Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa ägget med elvisp
  • Blanda de torra ingredienserna och tillsätt därefter smör och ägg.
  • Skär bort mindre bitar av ett päron utan skal så att du får 50 gram päronbitar. Blanda ner dessa i smeten. ”Mjöla” en liten 12- cm springform med nötmjöl och häll i päronsmeten. Förgrädda i ca 20 minuter
  • Toscatäcke, Smält smör, grädde och sötning i en kastrull. Låt sjuda i ca 5-10 minuter tills vätskan tjocknar och rör om då och då.
  • Tillsätt mandelspån. Fördela på toscan på kakan och fortsätt grädda tills kakan är fast (ca 10 minuter, känn med en sticka).
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!