Hoppa till innehåll

Pepparkakskladdkaka

    Det här blev en ruskigt god kladdkaka. Och en julig kladdkaka då den är smaksatt med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Pepparkakskladdkaka - Baka Sockerfritt

 

 

Det här blev en ruskigt god kladdkaka. Och en julig kladdkaka då den är smaksatt med pepparkakskrydda! Den kryddan tycker jag passar så fint ihop med chokladsmak. Denna kladdkaka fick jag faktiskt göra två gånger. Den första gången blev den alldeles för kladdig så att den omöjligt gick att fota! Men jag tyckte den var väldigt god, så det var bara att göra ett nytt försök. Och då blev den hyfsat fotovänlig dessutom.

Konsistensen ska alltså vara kladdig när den tas ut ur ugnen (kladdkakans mitt, kanterna kommer att vara fasta). Den kommer stelna när den fått stå till sig ett tag (stelnar i kyla). Om den värms upp något igen (exempelvis en kort stund i mikron för att bli ljummen), blir den mer lös. Till pepparkakskladdkakan serverade jag vispad grädde som jag smaksatt med lite kakao. Det var väldigt gott till!

Tips: fyrdubbla receptet och förläng gräddningstiden en aningen om du använder en 24-cm springform!

  

Pepparkakskladdkaka - Baka Sockerfritt

 

 

Pepparkakskladdkaka

1 ägg
35 gram smör
2/3 dl mandelmjöl
2 msk grädde
2 msk sockerersättning
1 ½ msk kakao
1 tsk pepparkakskrydda
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och sockerersättning pösigt. Blanda samman alla ingredienser med en sked och fördela i smeten i en smör och mjölad 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Kladdkakan ska fortfarande vara kladdig. Låt stå till sig i minst ett par timmar!

 

 

 

Pepparkakskladdkaka - Baka Sockerfritt

Pepparkakskladdkaka - Baka Sockerfritt

Pepparkakskladdkaka - Baka Sockerfritt