Pinnglass med hallon
Fräsch pinnglass med en bas av hallon och mascarpone. Konsistensen på.. Läs mer
Fräsch pinnglass med en bas av hallon och mascarpone. Konsistensen på glassmeten blir rätt tjock och därför behövs det lite mjölk för att få den mer lätthanterlig. Annars kommer inte glassmeten ut i formens kanter (eventuellt kan man behöva trycka ut lite med en kniv eller kanten på en sked).
5 minuter + tid att frysa
Kategorier: Äggfritt, Baka utan spis, Glass, Low carb/LCHF, Nötfritt
Portioner: 6 glassar
Utrustning
Ingredienser
- 300 gram mascarpone
- 150 gram hallon
- ca ½ – 3/4 dl mjölk
- 1-2 msk sockerersättning eller annan sötning
Instruktioner
- Mosa hallon (koka eventuellt om de varit frysta) och blanda tillsammans med resterande ingredienser. Tillsätt mer mjölk om konsistensen är för tjock
- Fördela i pinnglassformar och frys in.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!