Hoppa till innehåll

Pinnglass med hallon

Jag är en riktig glassnörd. Jag äter det nästan varje dag! Därför är det så himla kul (och på tiden) att jag köpt hem en pinnglassform (lagerhaus, men finns lite överallt). Extra bra är.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag är en riktig glassnörd. Jag äter det nästan varje dag! Därför är det så himla kul (och på tiden) att jag köpt hem en pinnglassform (lagerhaus, men finns lite överallt). Extra bra är det för att Vincent äter mina pinnglassar! Det blir ett perfekt mellis eller komplement till middagen. Han är nämligen väldigt svår med maten, så det gör mig så glad att han utan problem sätter i sig en hel glass som innehåller näring och energi!

Denna pinnglass känns fräsch och somrig och har en bas av hallon och mascarpone. Enligt livsmedelsverket ska man väl fortfarande koka frysta hallon, så det är jag noga att göra när jag är gravid och om det är till Vincent. Konsistensen på glassmeten blir rätt tjock, och därför behövs det lite mjölk för att få den mer lätthanterlig. Annars kommer inte glassmeten ut i formens kanter (eventuellt kan man behöva trycka ut lite med en kniv eller kanten på en sked). Använd den typ av sötning som du önskar, själv använde jag sötningsströ (typ icas sötströ).  
 
 
 
 
Pinnglass med hallon - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Pinnglass med hallon – 6 stycken

300 gram mascarpone
150 gram hallon
ca ½ – 3/4 dl mjölk
1-2 msk sötningsströ (eller annan sötning)

Mosa hallon (koka eventuellt om de varit frysta) och blanda tillsammans med resterande ingredienser. Tillsätt mer mjölk om konsistensen är för tjock. Fördela i pinnglassformar och frys in.

 

 

Pinnglass med hallon - Baka Sockerfritt

Pinnglass med hallon - Baka Sockerfritt
 
Pinnglass med hallon - Baka Sockerfritt
 
Pinnglass med hallon - Baka Sockerfritt