Hoppa till innehåll
Open navigation

Rulltårta med hallon

Jag vet att rulltårta är ett omtyckt och efterfrågat recept – och det är inte så ofta jag gör denna typ av smarriga skapelse! Ändring på det tycker jag, för det är väldigt gott. Och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag vet att rulltårta är ett omtyckt och efterfrågat recept – och det är inte så ofta jag gör denna typ av smarriga skapelse! Ändring på det tycker jag, för det är väldigt gott. Och lätt att variera med olika smaksättningar och varianter på fyllningar. Sen så kan man ju dessutom välja att äta rulltårtan precis som den är – eller att göra den väldigt festlig genom att servera som söta och fina små bakelser med grädde och bär!

Här valde jag att ha en mild, ganska neutral rulltårtsbas som jag fyllt med krämig vaniljfyllning och hallon. Så fräscht och sommrigt! Gott att äta som vanlig rulltårta, men på bilderna visar jag också hur jag toppar rulltårtsskivor med grädde och bär (plus lite blomsterströssel). Det är som sagt ett väldigt enkelt sätt att lyxa till rulltårtan ytterligare!

Rulltårtan förvaras i kylskåp och äts inom ett par dygn.

35 minuter
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF, Rulltårta
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Rulltårta:

Fyllning:

Dekoration:

Instruktioner

Fyllning

  • Koka upp hallonen om de är frysta. Blanda med hälften av sockerersättningen.
  • Blanda mascarpone med resten av sockerersättningen samt vaniljpulver

Rulltårta

  • Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp.
  • Blanda samman de torra ingredienserna och rör försiktigt ner detta bland äggen.
  • Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten så att den blir ca 20X30 cm, eller något mindre (smeten går att anpassa rätt väl då den inte rinner ut – även om formen är större). Tänk på att inte göra den för tunn
  • Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter och kontrollera att bottnen har stelnat helt innan du tar ut den
  • När rulltårtsbotten tagits ur stjälps den upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper. Låt stå i ett par minuter innan det första pappret försiktigt tas bort
  • Bred på mascarpone försiktigt på bottnen. Fördela därefter över hallonen (om det är färska går det fint att använda dom som dom är eller mosa).
  • Rulla ihop från kortsida till kortsida (så att rulltårtan blir så tjock som möjligt). Vira in i plastfolie och låt stå och kallna i kyl.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!