Hoppa till innehåll

Saffransbiscotti

Ett av mina mest populära julrecept är mina saffransbiscottis, och jag tycker att de är väl värda att även uppmärksammas till denna vinter och jul! De smakar mycket av Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Ett av mina mest populära julrecept är mina saffransbiscottis, och jag tycker att de är väl värda att även uppmärksammas till denna vinter och jul! De smakar mycket av saffran – men det går givetvis bra att ersätta saffran mot någon annan krydda. Kika exempelvis in mina chokladbiscotti! Anda förslag är att köra med kanel eller kardemumma. Då passar det också utmärkt året om. Jag förvarar mina biscottis i kylskåp.

Dessa biscottis passar minst sagt i vinterväder som detta! Här i Stockholm har det varit lite av ett snökaos. I alla fall i Stockholmsmått mätt. Jag skulle ha åkt iväg på bebisträff över lunchen, men eftersom jag inte kom med någon buss fick jag ställa in. Trist men det är sådant som händer! 

 

Saffransbiscotti - Baka Sockerfritt

 

Saffransbiscotti – ca 12 stycken

1 ägg
35 gram rumsvarmt smör
20 gram sötmandlar
2 dl mandelmjöl
1 ½ msk sockerersättning
1 ½ msk kokosmjöl
1 msk pofiber
2 krm bakpulver
1 krm saffran

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, sötströ och saffran (gärna med en elvisp). Tillsätt ägget och blanda lite till. Häll ner resterande ingredienser och rör till en deg. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och forma degen till två längder på plåten (ca 2 cm höga). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100 grader. Skär längderna sneda bitar och lägg med snittytan uppåt. Grädda ytterligare i ca 30 minuter, eller tills de börjar bli hårda (sänk värmen, eller öppna luckan, om de börjar bli brända). Låt svalna. Kakorna blir torrare/hårdare när de fått svalna och stå ett tag.

 

 

 

Saffransbiscotti - Baka Sockerfritt