35 minuter
Kategorier: Äggfritt, Frukost, Julrecept, Low carb/LCHF, Mejerifritt, Mellanmål
Ingredienser
- 1 ½ dl mandelmjöl
- 1 dl riven kokos
- 1 dl pumpfrö
- 2/3 dl solrosfrö
- ½ dl sötmandel
- ½ dl vatten
- 1 ½ msk rapsolja
- 1 ½ msk fibersirap honey/gold eller honung
- 1 krm salt
- ½ - 2/3 krm saffran
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Grovhacka mandeln.
- Blanda mandelmjöl, hackade mandlar med fröer.
- Strö på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Rör om då och då. Sänk värmen om granolan börjar ta för mycket färg. Låt gärna granolan vara kvar i ugnen med ugnsluckan lite öppen om den inte är torr efter gräddning.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!