15 min + 20 min i ugn
Servings: 20 stycken
Ingredients
- 2 ägg
- 50 gram smör
- 8 dl riven kokos
- ½ dl grädde
- ½ dl fibersirap neutral/clear
- 1-2 msk sockerersättning
- 1 krm saffran
- ev. 100 gram choklad
- utan tillsatt socker
Instructions
- Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp smör, fibersirap, grädde och saffran. Låt sjuda under ca fem minuter.
- Vispa upp äggen något. Mixas kokos till en mer finmalen konstisens med en mixer under några sekunder (inte för länge, då fettet kan separeras).
- Blanda alla ingredienser med varandra. Tillsätt mer kokos om degen blir för lös för att forma.
- Forma toppar av massan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, eller tills kokostopparna är fasta och börjar ta färg. Se noga till att de inte bränns (och lägg i så fall över en bit folie eller sänk värmen). Låt svalna.
- Om chokladdopp önskas: Smält choklad försiktigt, tillsätt eventuellt lite olja för att få den mer lätthanterlig. Doppa botten av varje kokostopp och låt stelna på bakplåtspapper.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!