Hoppa till innehåll

Saffranskokostoppar, utan tillsatt socker

  Kokostoppar är toppen att smaksätta med smaksättningar/kryddor och julen till ära har jag såklart en gång i tiden också gjort saffranskokostoppar!    Kokostopparna blir saftiga (eller vad.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Saffranskokostoppar, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Kokostoppar är toppen att smaksätta med smaksättningar/kryddor och julen till ära har jag såklart en gång i tiden också gjort saffranskokostoppar! 
 
Kokostopparna blir saftiga (eller vad man nu ska kalla det för när det handlar om kokostoppar – dom blir inte torra i alla fall) och om man vill doppar man botten i smält choklad. Chokladen bryter av fint och blir snyggt till. Går såklart även bra att droppa lite choklad ovanpå kokostoppens topp istället!
 
Saffranskokostoppar, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

Saffranskokostoppar, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

 
30 m
Inga röster än
Kategorier: Julrecept
Portioner: 20 stycken
Författare: Baka Sockerfritt

Utrustning

Ingredienser 

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Koka upp smör, fibersirap, grädde och saffran. Låt sjuda under ca fem minuter.
  • Vispa upp äggen något.
  • Mixas kokos till en mer finmalen konsistens med en mixer under några sekunder (inte för länge, då fettet kan separeras).
  • Blanda alla ingredienser med varandra. Tillsätt mer kokos om degen blir för lös för att forma.
  • Forma toppar av massan på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, eller tills kokostopparna är fasta och börjar ta färg. Se noga till att de inte bränns (och lägg i så fall över en bit folie eller sänk värmen).
  • Låt svalna.
  • Om chokladdopp önskas:
  • Smält choklad försiktigt, tillsätt eventuellt lite olja för att få den mer lätthanterlig.
  • Doppa botten av varje kokostopp och låt stelna på bakplåtspapper.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!