Saffranskokostoppar, utan tillsatt socker
Kokostoppar är toppen att smaksätta med smaksättningar/kryddor och julen till ära har jag såklart en gång i tiden också gjort saffranskokostoppar! Kokostopparna blir saftiga (eller vad.. Läs mer


Kokostoppar är toppen att smaksätta med smaksättningar/kryddor och julen till ära har jag såklart en gång i tiden också gjort saffranskokostoppar!
Kokostopparna blir saftiga (eller vad man nu ska kalla det för när det handlar om kokostoppar – dom blir inte torra i alla fall) och om man vill doppar man botten i smält choklad. Chokladen bryter av fint och blir snyggt till. Går såklart även bra att droppa lite choklad ovanpå kokostoppens topp istället!

30 m
Kategorier: Julrecept
Servings: 20 stycken
Utrustning
- Kastrull
- Stavmixer
- Visp
Ingredients
- 2 st ägg
- 50 gram smör
- 8 dl riven kokos
- 0,5 dl grädde
- 0,5 dl fibersirap neutral/clear
- 1-2 msk sockerersättning
- 1 krm saffran
- 100 gram choklad utan tillsatt socker (valfritt)
Instructions
- Sätt ugnen på 150°C.
- Vispa upp äggen något.
- Mixas kokos till en mer finmalen konsistens med en mixer under några sekunder (inte för länge, då fettet kan separeras).
- Blanda alla ingredienser med varandra. Tillsätt mer kokos om degen blir för lös för att forma.
- Forma toppar av massan på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, eller tills kokostopparna är fasta och börjar ta färg. Se noga till att de inte bränns (och lägg i så fall över en bit folie eller sänk värmen).
- Låt svalna.
- Om chokladdopp önskas:
- Smält choklad försiktigt, tillsätt eventuellt lite olja för att få den mer lätthanterlig.
- Doppa botten av varje kokostopp och låt stelna på bakplåtspapper.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!