10 minuter
Kategorier: Julrecept, Low carb/LCHF, Mug cake
Servings: 1 portion
Ingredienser
- 1 ägg
- 2 msk vispgrädde
- 2 msk mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 1 msk hasselnötsmjöl
- 1 msk pofiber
- 1 msk sockerersättning
- 1 krm vaniljpulver
- 1/3 krm saffran
- ½ tsk bakpulver
- ev. ett par rutor grovhackad choklad
- ev. ett par grovhackade pekannötter
- ev. 1 tsk agavesirap
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser med varandra
- Häll smeten i en smord mugg. Värm i mikrovågsugn i ca 1-1 ½ minut (jag körde 1 minut och 15 sekunder).
- Låt svalna något, och vänd upp och ner på muggen för att få ut kakan. Servera med exempelvis vispad grädde.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!