50 minuter
Kategorier: Efterrätter, Julrecept, Low carb/LCHF, Mellanmål
Ingredienser
- 2 ägg
- 250 gram ricottaost
- ½ dl vispgrädde
- ½ dl mjölk
- ½ dl sötmandel
- ½ dl mandelmjöl
- 1 ½ msk sockerersättning
- 2/3- delar av ett paket saffran eller motsvarade saffransarom
- 1 - 2 droppar bittermandelarom
- Toppa gärna med mandelspån
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman alla ingredienser förutom sötmandel med en mixer tills allt blandats.
- Finhacka sötmandel och blanda ner detta.
- Klä en brödform, ca 1.5 liter, med bakplåtspapper och fördela i smeten. Strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!