Hoppa till innehåll
Open navigation

Salted caramel brownie

Ljuvlig brownie i två lager. Brownien är sötad med sukrin gold, vilket går att byta ut mot sötströ (eller annat liknande sötning). Hela bakverket är utan nötter/mandlar (även om ingredienserna kan innehåller spår av nötter). Fibersirap gold är som mörk sirap (fast utan tillsatt socker) och har en mild och mjuk karamellsmak. Det är även den som…

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
1 timme
Inga röster än
Kategorier: Brownie, Low carb/LCHF, Startsidan
Portioner: 4 -6 bitar
Författare: admin

Ingredienser 

Brownie:

  • 2 ägg
  • 50 gram mörk choklad
  • utan tillsatt socker
  • 35 gram smör
  • 2-3 msk sukrin gold
  • 1 ½ msk kakao
  • 1 krm vaniljpulver

Karamelltopping:

  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 3 msk fibersirap gold
  • lite
  • lite salt

Instruktioner

  • Brownie
  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron).
  • Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp
  • Blanda även ner resterande ingredienser
  • Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper eller aluminiumfolie. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter
  • Karamelltopping
  • Medan brownien gräddas görs karamelltoppingen. Sjud grädde och fibersirap gold i en kastrull under cirka 45 minuter (jag körde tills den kom upp i 100 grader), tills den tjocknat i konsistensen.
  • Fördela toppingen ovanpå den färdiggräddade brownien. När toppingen stelnat något fördelas lite salt över. Låt stelna ytterligare.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!