Hoppa till innehåll
Open navigation

Skumkokosrutor

Inspirerat av sukrin. Ett energisnålt recept som påminner om.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Inspirerat av sukrin. Ett energisnålt recept som påminner om skumkokosbollar/skumraketer!
20 minuter + ett par timmar i kyl
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF, Mejerifritt, Protein
Portioner: 4 bitar
Författare: admin

Ingredienser 

Botten:

  • 2 äggvitor
  • 2 gelatinplattor
  • 2 msk sockerersättningsströ
  • 2 msk kokande vatten
  • 1 ½ msk riven kokos
  • 1 krm vaniljpulver

Topping:

  • 1 äggvita
  • 1 gelatinplatta
  • 1 ½ msk sukrin melis
  • 1 msk kakao
  • 1 msk kokande vatten
  • Toppa med: riven kokos och/eller hyvlad choklad

Instruktioner

Botten:

  • Vispa äggvitorna med sötning med elvisp till en fast konsistens. Blanda i vaniljpulver och kokos
  • Lägg gelatinplattorna i kallt vatten i ca fem minuter. Krama ur vattnet och häll över 2 msk kokande vatten. Häll detta över äggblandningen medan du vispar med elvisp
  • Klä en passande form med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och fördela i massan. Låt stå i kylskåp för att stelna i minst ett par timmar.
  • Topping
  • Vispa äggvitorna med sukrin melis pösigt med elvisp. Blanda även i kakao
  • Lägg gelatinplattan i kallt vatten i fem minuter, krama ur vattnet och häll över 1 msk kokande vatten. Häll detta i äggvispen under vispande.
  • Fördela toppingen över kakan och strö över kokos.
  • Ställ återigen in i kylskåp i minst 10 minuter. Skär upp kakan i bitar!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!